EXTRA-EDU
NEWS
News

News
METAMORFOSEN
Gedurende de paasvakantie organiseert EDUCATEAM een driedaagse Magritte stage voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Thema is de metamorfose of vormverandering.
In de lente zien we de natuur van gedaante veranderen. In de wereld van Magritte zijn het niet alleen landschappen maar ook gordijnen, vogels en zelfs zijn vrouw Georgette die van vorm en materiaal veranderen. Ook andere kunstenaars, van nu en van vroeger, zochten naar manieren om dingen een andere vorm te geven. We ontdekken ze samen en gaan zelf op zoek naar manieren om de wereld te metamorfoseren.
De deelnemers worden ondergedompeld in de surrealistische, mysterieuze en poëtische wereld van de kunstenaar. We doorkruisen het hele museum, je leert anders kijken naar kunst. Welkom in de fascinerende denkwereld van René Magritte!
In samenwerking met de vzw ABC – Art Basics for Children – heeft EDUCATEAM van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Brussel een multifunctionele ruimte gecreëerd met educatief meubilair en materiaal specifiek aangepast aan het jonge publiek. De werkinstrumenten bestaan niet alleen uit eenvoudig basismateriaal (potlood, verf, papier…) maar ook uit multimediamateriaal (nieuwe informaticatechnieken en digitale fotografie).
 
Praktisch:
De stage loopt van 10.00 tot 16.30 (opvang van 9.00 tot 17.00) , picnic meebrengen
Ingang: Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel
Reserveren enkel via mail: ateliers@fine-arts-museum.be
Deelname: € 60
Voor meer informatie: 02/508 33 52 of 53