EXTRA-EDU
NEWS
News

News
Gebarentaal in het Magritte Museum !

De FFSB (Fédération Francophone des Sourds de Belgique/de Franstalige federatie voor doven van België), alsook haar partners de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van Brussel en de vzw “Arts et Culture” realiseerden een visiogids voor doven en slechthorenden en dit dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting.
De videogids voor het Magritte-museum wordt verspreid in drie gebarentalen: Franstalig, Nederlandstalig en in de internationale gebarentaal. Naast de uitleg in gebarentaal zijn er ook ondertitels in het Frans, Nederlands en Engels.
De visiogids wil de autonomie van doven en slechthorenden vergroten door ze een betere toegang te verlenen aan cultuur en informatie en dit zowel voor kinderen, families, volwassenen en buitenlandse toeristen. Voor de eerste keer in België werd er een visiogids van hoogstaande kwaliteit ontwikkeld in een museale omgeving. Kenmerkend voor het dynamisme van de cel Museum op Maat van het Educateam en hun zoektocht naar steeds meer toegankelijkheid.
Deze visiogids is niet enkel bestemd voor doven en slechthorenden maar ook voor de horenden. Iemand die de gebarentaal wil leren of die steeds minder hoort kan optimaal genieten van de verschillende ondertitelde versies. De visiogids is dus een innoverend en origineel instrument om aan de hand van een  touchscreen, met twee tot drie personen vrij het parcours te verkennen. De visiogids zal ook horenden sensibiliseren voor de eigenheid van de gebarentaal en wat doofheid kan betekenen.

Jérôme Dusquesne, Franstalige Federatie van Doven van België
 

Ontdek de nieuwe programme 
 
Meer Info : Caroline Van Meerbeek –coördinatie
T +32 (0)2 508 34 66
museumopmaat@fine-arts-museum.be