EXTRA-EDU
NEWS
News

News
Museum Night Fever 2012

Op 3 maart 2012, op de Museum Night Fever, openden 24 Brusselse musea hun deuren met avondlijke animaties geanimeerd door en voor enthousiaste jongeren!

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (oude kunst) openden voor het eerst het grote forum en de Rubenszaal voor dit evenement. Educateam, de educatieve en culturele dienst, stelde meerdere animaties voor en behaalde “De Prijs van het Publiek” (voor de top 3 van de animaties van 24 musea) et dit dankzij een uitzonderlijk en talrijk partnerschip:

De theaterschool Lassaad kreeg de 1ste prijs voor hun unieke barok performances die de grote retabels van Rubens tot leven wisten te brengen.

Het Conservatorium van Brussel liet ons genieten van barokke muziek terwijl de groep BAO3 van de academie van Oudergem en het koor Kimia het publiek uitnodigden om te dansen op de bewegingen van Rubensschilderijen (2de prijs).

Het Forum werd omgetoverd tot een stille poëtische ruimte; de choreografe Céline Verlant voerde het publiek mee in een zeer ontroerende Silent Mob (3de prijs), gevolgd door twee vertelsters die de gebarentaal omzetten in een schaduwspel achter een groot scherm.

3531 personen (gemiddelde leeftijd : 33 jaar !) genoten van heel diverse museale benaderingen in het museum voor oude kunst. We kijken al uit naar de volgende Museum Night Fever op 2 maart 2013 !

 
Ontdek de foto's van Museum Night Fever!


Andere foto's op facebook
Laat  jullie reacties achter